четвъртък, 10 декември 2009 г.

Бисквитена Шоко Мус торта




Продукти:


За основата на тортата:

150 гр бисквити с какао - смлени или натрошени на ситно
100 гр горчив шоколад начупен на парченца

1/3 ч.ч. течен шоколад (от рода на “Нутела”)

За мус шоколад:

350 гр млечен шоколад начупен на парченца
Половин ч.ч. мляко
120 гр масло ( нарязва се на кубчета докато е студено)

2 жълтъка
Половин ч.ч. захар
500 гр сметана

Приготовление на платката

1. Шоколадът се разтопява заедно с течния шоколад на водна баня или в
микрото
2. Разтопеният шоколад се смесва с бисквитените трохи и с полученото тесто се облепва дъното и стените на тортена форма или тавичка. Работи се с навлажнени ръце за да не се полепва .
3. Оставя се на хладно

Мус шоколад

1. На водна баня се разтопява маслото заедно с шоколада и млякото
2. В купа се разбиват жълтъците със захарта икъм тях се добавя постепенно и при непрекъснато бъркане шоколадовата смес.
3. Отделно се разбива сметаната и се прибавя внимателно (не се бърка , а се преобръща) към шоколадовата смес.

Шоколадовият мус се изсипва върху платката и се оставя на студено най-малко за 4 часа.
Аз добавих и шоко заливка от 50 грама масло, 2 с.л. какао и 2 с.л. пудра захар с която заливаме тортата накрая. Украсих и с бордюр кокосови стърготини.


Източник: http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.342.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...